Nemanja Gazdić (19) nastradao nakon sukoba oko djevojke?

Crna hronika

Mladićima koji su učestvovali u tuči krivično djelo prekvalifikovano u tešku tjeslesnu povredu sa smrtnim posljedicama


Nemanja Gazdić (19) iz Pljevalja preminuo je u nedjelju ujutro u Kliničkom centru Crne Gore, dan nakon što je teško povrijeđen u tuči sa grupom mladića ispred noćnog kluba "Municipijum".

Gazdić je, kako je saopšteno iz Uprave policije, teško povrijeđen u tuči koja je uslijedila nakon svađe sa Milenkom Golubovićem (24), Stevanom Sokovićem (19) i maloljetnim O.G.

"Kriminalistička obrada ukazuje na sumnju da je 16. jula, oko tri sata ispred noćnog kluba "Municipijum S" u Pljevljima došlo do svađe, a zatim i tuče između više lica, u kojoj je Nemanja Gazdić zadobio teške tjelesne povrede na način što mu je M.G. zadao prvo udarac otvorenom šakom, a potom i pesnicom, nakon čega je Gazdić pao i udario glavom o asfalt", saopšteno je iz Uprave policije.

Gazdić je sa teškim tjelesnim povredama prebačen u Klinički centar, gdje je u nedjelju ujutro oko tri sata podlegao povredama.

Golubović i Soković su ubrzo nakon incidenta uhapšeni, dok je maloljetni O.G. (16), koji je, nakon što je od njega uzeta izjava u svojstvu osumnjičenog, pušten bez zadržavanja.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, najkasnije u ponedjeljak do osam sati, kada im ističe policijski pritvor, biti predati istražnom sudiji Višeg suda u Bijelom Polju.

Još nije poznat pravi razlog zbog kojeg je došlo do svađe, a prema nezvaničnim informacijama, mladići su se sukobili zbog djevojke.

Nemanja je u nedjelju popodne dopremljen u Pljevlja, a prethodno je u Kliničkom centru urađena obdukcija tijela koja bi trebalo da potvrdi da li je smrt nastupila uslijed udaraca ili pada na pločnik.

Nakon što je završen obdukcioni nalaz, viši tužilac iz Bijelog Polja je svoj trojici mladića prekvalifikovao krivično djelo u tešku tjeslesnu povredu sa smrtnim posljedicama.

Tragedija koja je zadesila porodicu Gazdić nije ravnodušnim ostavila nikoga u gradu na Breznici.

Hljade ljudi juče su u mimohodu prolazili pored Nemanjihog odra, ugradskoj kapeli u Pljevljima, odajući poslednju počast mladiću kojeg su mnogi poznavali kao dobrog i čestitog mladića.

Od Nemanje će se u ponedjeljak zauvijek oprostiti njegovi roditelji i mlađi brat.

Autor: Goran Malidžan

Objavljeno: 17.07.2011 17:45